Just nu på Larsbo Gård

Påskmys i stora skogen

Ta med familjen, vi har plats för minst 10! Här finns fortfarande massor av snö, möjlighet att åka häst och släde och att åka skidor mitt i storskogens djup. 35 minuter till Järvsöbacken och Järvzoo,utrymme för mys och lugn samvaro. Varmt välkommen!

Snart kommer Våren.... Dags att boka en långhelg!

Ta en titt under rubriken "Packat och klart". Där ser du vad som ingår för hela familjen att njuta en långhelg tillsammans, där måltider och guidning ingår. Lugna vandringar i skogen, där myrstackarna kvillrar av liv, fåglarna sjunger och kvintilerar, nästan öronbedövande...

VI ÄR VINNARE!!!

Under måndagkvällens bankett för alla STF-värdar i Sverige, fick vi priset för "Årets miljöinsats" med motiveringen:"ÅRETS MILJÖINSATS

Går till en anläggning som aktivt gjort en insats för att förbättra sitt hållbarhetsarbete under året.

Vinnare

STF Enånger/Larsbogård Vandrarhem, Hälsingland

Motivering: Mitt ute i de djupa skogarna finns en liten gård där, gutefåren, hästarna och den vilda naturen kan lura gästen att tro att tiden har stannat, om det inte vore för vandrarhemmets mycket moderna miljöarbete. Larsbogård har miljömärkningarna Naturens Bästa och Green Key".

Det känns hedrande och innebär en stor uppmuntran att fortsätta på det spår vi slog in på för 15 år sedan!!

Det är svårt att nå oss ibland...

Då vi anlitar en telefon/internetleverantör, som inte alltid håller vad de lovar, får du försöka ha tålamod, när du söker oss per telefon, 0650-553001 är det alternativa numret du kan försöka nå oss på, när det ordinarie inte fungerar. Mejla oss annars, då är chansen störst att du når oss!

Försommar och försmak på sommar...

Du kan boka in dig här för salvkokarkurs under helgerna 29/6-1/7 , 6-8/7, 13-15/7 och 20-22/7 SKYNDA! Ett fåtal platser kvar! Sofia Nilsson örtterapeut från Örtblomman i Enånger, håller kurs under lördagen och du får lära dig om och göra egen salva att ta med hem. Helpension, plats i dubbelrum, ankomst fredag kväll avresa söndag PRIS för dig som är STF-medlem: 2295 SEK. Om du inte är medlem, kan du lösa medlemskap här! VÄLKOMMEN !

Morgonmötet hålls med alla närvarande...

Gamle ordföranden Loyden, bestämmer att den som är yngst, får hämta kaffet! Svarten inser snabbt att hästar inte dricker kaffe och struntar i utdelade order....!

Nu fungerar telefon och bredband igen!

Problem med telefonin sen annadagen...

Ända sedan annadagen 2011 har vi haft stora problem med vår fasta telefoni. Net 1 som är vår leverantör, tycker väl inte det är så viktigt att ordna vår teleförbindelse snabbt nog, så nu, efter 14 dagar utan vettig telefon- förbindelse, är vi lite less. Säkraste sättet att nå oss numera är via mejl.Våra mobiltelefoner saknar täckning här i skogen. Vi har placerat dem på en fläck i ett söderfönster, för att fånga signal. Ibland når ett samtal oss. Net 1 som vi köper den fasta teletjänsten av har haft godheten att upplysa våra uppringare om att "numret inte är i bruk". Vi hoppas att Net 1 inser sitt ansvar för sina kunder och hjälper till att åtgärda felet snabbt!

Silver till Larsbo gård för Miljöinsatser 2011 STF

Med motiveringen: "Larsbogård i Hälsingland, denna lilla gård med djur och natur inpå knuten, lever efter ett äkta hållbarhetsengagemang. Den som kommer till fots, cyklandes eller till häst bor billigare, och den som inte har miljöengagemanget med sig hit får det med sig hem. Larsbogård är sedan många år tillbaka en NaturensBästa-anläggning och har hösten 2011 även blivit märkt med den Gröna Nyckeln." Det känns riktigt bra att vi får den här uppmärksamheten för det vi gör, dagligen, tycker vi.

Vi gillar extra mycket Kolarbyn Ecolodge i Skinnskatteberg, för det de gör för miljön, STF och hela Sverigebilden! Grattis till er!!

STFs nominering som årets Miljövandrarhem!

Vi är verkligen både stolta och glada över nomineringen som årets Miljövandrarhem, då vi ju dagligen verkar för så liten påverkan som möjligt på miljö och klimat. Få se vad juryn säger , om vi tar hem priset, det hela avgörs på måndag den 21/11....

 
Sida:  1 2 3

Larsbogård

825 96 ENÅNGER

0650-55 30 10
0650-55 30 01

info@larsbogard.nu www.larsbogard.se

Om Larsbogård

Det är en avkrok, mitt i skogslandet med natur, djur och tystnad runtomkring.
Här lever vi med årstidernas växlingar i skog och mark. Tempot går i takt med livet och dess svängar, i nära samklang med naturen. Vi gillar att ta väl hand om våra gäster, så besöket blir minnesvärt... I den här trakten har männniskor bott och verkat sedan järnåldern, kanske ännu längre... Som gäst hos oss, får du alltid en bit av vår tid, omsorger och hela vår gästfrihet!


MADE BY ohappa