Älskar du hundar? Det är många svenskar som drömmer om att bo på landet och ha en egen hundkennel. Här kommer tipsen på hur du kan komma igång.

Hundar

Hunden är verkligen människans bästa vän. Det är så härligt att ha en hund som sällskap i vardagen. En trofast vän som vill gå ut och gå på promenader, gärna ligger vid ens fötter när man äter lunch och som alltid är glad över att se matte och husse. Det är också många som vill ta valpar efter sin hund. Om du har en tik som du gärna skulle vilja ta valpar efter, så kan det vara klokt att läsa hundtidningen Härliga Hund för att lära dig mer om just parning och att ha valpar. Särskilt om det är första kullen.

Hundkennel

Om du ska starta en hundkennel behöver du en renrasig hund. Det är också smart att se hur stor efterfrågan är. Du kan även se om det finns efterfrågan på just din hundras i Norge och Finland, då många är villiga att resa långt för att köpa en hund. Förutom efterfrågan på din hundras, så är det smart att du ställer ut hunden. Ju högre poäng på hundutställningar, desto större chanser har du att verkligen kunna driva en kennel. Om du vill arbeta med hundar på heltid kan det vara klokt att kombinera hundkennel med hunddagis eller hundpensionat beroende på var du bor. Efterfrågan på hunddagis växer lavinartat. Det är en perfekt verksamhet om du bor i ett villakvarter och har ett större hus. Om du ska driva ett hundpensionat kan du bo på landet. Det tar tid att bygga upp en välrenommerad hundkennel, så du bör ge projektet flera år.