Om du verkligen vill leva ett fritt liv nära naturen med möjligheter till mycket äventyr ska du satsa på Norrlands inland. Mycket snö, renar och älgar, mörka vintrar och ljusa sommarnätter.

Norrlands inland

I Norrlands inland finns mycket skog, stora myrar, vattendrag och naturligtvis fjällvärlden. Det är både ett varmt och kargt landskap. Landskapet och kulturen hör samman, både för inlandsbor och samer. Det är billigt att bo i Norrlands inland. Du kan för en billig peng köpa en villa i Åsele, Arjeplog eller Junsele. Eller en större gård ute på landet. Det är också ett bra ställe för dig som vill ha en sommarstuga, som verkligen ger dig en annan värld sommartid.

Naturen

Naturen är oerhört viktig för personer som bor i Norrlands inland. Du har stora möjligheter att träffa på renar, älgar, en och annan björn, och massa rävar. Vintertid kan du uppleva det vackra norrskenet, medan du sommartid får slåss med mygg och gå och lägga dig medan solen fortfarande är uppe. Naturen är ett stort intresse för många som bor i inlandet, både skoteråkning, fiske, skidor och att helt enkelt vara utomhus.