Idag är det många lantbrukare som även har turistverksamhet på sin gård för att få mer inkomst. Som erbjuder AirB´nB, har en stugby eller låter folk bo på en lantgård för att uppleva landskulturen. Nå fler kunder genom att erbjuda gott vin och god mat.

Gott vin till maten

För många hänger vin och god mat ihop. Om man bor på en lantgård i Frankrike eller Tyskland är möjligheten att få dricka ett lokalt vin mycket stor. Det är rent av något som hägrar för många turister. Dessvärre är det lite svårare att bjuda på det i Sverige. Du kan erbjuda egenodlade grönsaker, egen gris eller ko, och härliga ägg från höns som spatserar utomhus i trädgården. Men det är svårt att vara vinodlare i Sverige. Då är det smart att du köper in ett rejält lager vin till dina gäster. Det absolut lättaste sättet är att köpa vin på Vinoteket som har ett stort utbud av goda viner att välja mellan. Förutom att du köper online, så får du hjälp att välja passande viner och de levererar kalaset hela vägen hem till din dörr. Enklare kan det inte bli och du har garanterat goda drycker att erbjuda dina gäster.

Mat från bondgården

Intresset för närodlat och egenodlat växer lavinartat i Sverige. Det handlar inte bara om klimat och miljö, utan även om känslan. Folk vill köpa kvalitet. Vill veta vart maten kommer ifrån. Vill inte köpa mat som har fraktas över halva jordklotet, när de lika väl kan köpa god näringsrik mat från bönder i landet. Att kunna erbjuda egenodlade morötter och knapriga bacon från din egenuppfödda gris som har gått i en skön hage är något som tilltalar många. Det är viktigt att både maten smakar gott och att själva lantgården är fin. För många är djurvård oerhört viktigt. Förvisso är det fler och fler som blivit veganer och vegetarianer, men de flesta svenskar äter kött och fisk. Intresset för lantlivet kommer öka markant när folk besöker lantgårdar som erbjuder goda viner, välsmakande mat och djur som lever sköna liv.

Erbjud något extra

För att få än fler gäster kan det vara smart att erbjuda någonting extra. Förutom vin och vällagad mat, så kan du låta gästerna hjälpa till på lantbruket eller ge dem möjlighet att rida. Du kan även ge kurser i hur man odlar eller på bästa sätt driver ett växthus. Har du närhet till vatten kan du även hyra ut båt och kanoter. Det finns så mycket intressant en lantgård kan erbjuda, särskilt till personer som bor i storstäder. Som lever långt ifrån djur och natur och som behöver få komma till en mer rofylld värld för att få slappna av och göra något härligt praktiskt.