Den som jobbar i stall eller på en gård hela dagarna får oftast stå ut med att lukta just stall eller bondgård. Men om du är trött på att lukta som en bonde kan du använda dig av en parfym till vardags. Det är ett sätt att dölja dofterna från koskit och hö.

Lukta gott på gården

Har du tröttnat på att alltid stinka av diverse dofter som finns på gården? I så fall finns det hjälpmedel som kan få livet på landet att kännas lite lyxigare. Att känna sig fräsch gör mycket för det psykiska måendet och att lukta gott är en stor del av det. Förutom att ta hand om sin vardagliga hygien, kan man även använda sig av parfymer. En parfym ger en doftpuff då och då som tillfredsställer luktsinnet och det kan vara extra behövligt om man arbetar på en gård med många obehagliga dofter.

Välj doft utifrån eget tycke

När man ska välja parfym är det viktigt att utgå ifrån vad man själv tycker om. Man ska inte köpa en parfym bara för att många andra har den eller för att den är populär av andra anledningar. Huvudsaken är att man älskar sin doft och helst ska man hitta en signaturdoft. En signaturdoft är den parfymen som man använder mest till vardags och som därför blir förknippad med ens personlighet.

Hitta rätt doft

Att hitta den perfekta doften kan vara svårt, men det är inte omöjligt. Det finns ett enormt utbud av parfym för dam och herr, så det gäller att prova sig fram. Dock kan man med fördel filtrera bort alla noter man inte tycker om. Exempelvis kan man välja bort frukt, mysk och trä om man föredrar blommiga dofter. Det sparar en hel del tid och gör letandet enklare. Vilken prisklass man vill förhålla sig till kan också göra det enklare att hitta en passande doft då man kan filtrera bort alla priser som man anser vara för höga eller för låga.