Drömmer du om att driva lantbruk? Det är ett utmanande och hårt arbete, som samtidigt ger möjligheten till ett spännande och mycket lösningsorienterat liv.

Hitta ditt lantbruk

Att köpa ett lantbruk kostar ofta väldigt mycket. Innan du köper din gård bör du besluta dig för om du ska vara en fritidsboende som bygger upp lantbruket, eller om du ska gå all in från början. Om du vill kunna driva lantbruket på en gång, driva en företagsverksamhet, är det klokast att köpa en fungerande gård. Att renovera upp en gård tar mycket tid. Vill du däremot vara fritidsboende till att börja med kan du istället köpa en gård som behöver mycket renoveringsarbete. Sedan bygger du upp din gård allt eftersom.

Djurhållning

Djurhållning kräver mycket tid. Vare sig det är grisar, hästar, höns eller kor, så behöver de tillsyn flera gånger per dag. Om du ska bli lantbrukare måste du gilla att vara hemma. Du måste trivas på din gård då du kommer tillbringa mycket tid där. Om du ska driva djurhållning med en stor besättning kommer du behöva ha anställda. Har du hittat ett lantbruk med mycket plats kan du bygga om det till ett stall och hyra ut stallplatser. Det ger dig en bra inkomst, samtidigt som du inte behöver vara lika bunden.