Att driva lantbruk innebär oftast att du har tillgång till egen mark som du på olika sätt behöver förvalta. Finns det till exempel träd på tomten eller marken behöver du beskära dem för att de ska må bra och det kan också vara bra att hugga ner träden helt och hållet. Om du hugger ner träden är det viktigt att du tar tillvara på träet och omvandlar det till ved. Här nedan kan du läsa mer om hur du kan gå tillväga för att bäst ta hand om veden.

Rejäl förvaring

Det är viktigt att du kan förvara veden på ett smidigt och praktiskt sätt. Även om du inte hugger särskilt mycket så kommer det bli en hel del vedträn som du behöver förvara någonstans. Ett bra alternativ är vecsäck. Med vecsäckar har du möjlighet att förvara en stor mängd med ved på ett praktiskt sätt. Fördelen med denna typ av säckar är att det minskar risken för att träet ska påverkas av väder eftersom de består av plast. Dessutom blir det enklare att förflytta alla vedträn när de finns samlade i vecsäckar. Därför ska du se till att det finns vecsäckar inför nästa gång du ska hugga och samla ved.

Skaffa bra verktyg

Om du ska hugga din egen ved är det viktigt att du har bra verktyg för att det ska gå snabbt och effektivt. Det mest klassiska är att använda en yxa. Men har du en större mängd som du behöver klyva kan en klyvmaskin vara det bästa alternativet.

Lantliv